Topinpuisto

 
 

Vinkkaa purkukohteesta tai uudelleenkäyttöön sopivista rakennusmateriaaleista

17.6.2024

Hei kiinteistön omistaja tai rakennusalan toimija! Haluatko mukaan kehittämään uudenlaista rakentamista Turun seudulle ja olla osa uuden Topinpuiston lajitteluaseman toteuttamista? 

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) kehittää tulevien vuosien aikana alueen asukkaiden jätehuoltopalveluita toteuttamalla Topinpuiston alueelle kokonaan uuden lajitteluaseman ja haluaa tällä kuulutuksella innostaa paikallisia alan toimijoita mukaan uudenlaiseen toteutukseen. Koska uusi lajitteluasema rakennetaan LSJH:n strategian mukaisesti kiertotalouden periaatteita noudattaen, yhtiö kartoittaa purettavia rakennuskohteita ja uudelleenkäyttöön sopivia rakennusmateriaaleja tulevan hankkeen tarpeisiin. Ilmianna siis tietosi purettavista rakennuskohteista tai mahdollisista rakennusmateriaaleista ja ole osaltasi edistämässä kiertotalouden jalkautumista rakennushankkeeseen!    

Etsittävät kohteet voivat olla purkujen osalta vasta suunnitteluvaiheessa tai jo purussa. Myös rakennustyömaiden ylijäämämateriaaleja voi tarjota. Kiinnostavat materiaalit voidaan ottaa vastaan nopeallakin aikataululla ja varastointi järjestetään vastaanottajan toimesta.  

Vinkata voi esimerkiksi purettavan rakennuksen julkisivutiilistä, pihakivetyksistä, lasiseinäelementeistä, sahatavarasta ja teräsrangoista, tai muuten isommista eristä rakennusmateriaaleja. Sekalaista purkujätettä ei sen sijaan vastaanoteta lajiteltavaksi. 

Kerrothan, mistä materiaalista on kyse, arvion määrästä sekä sijainnin. Asiantuntijamme arvioi, vastaako materiaali lajitteluaseman rakentamisen tarpeita ja on yhteydessä ilmoittajaan. Yhteydenoton jälkeen keskustellaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Materiaaleja vastaanotetaan vain ennalta sovitusti. 

Ota yhteyttä! 

Matti Väyrynen 

rakennuttajaharjoittelija 

matti.vayrynen@lsjh.fi 

 

Uutinen

18.6.2024

Topinpuiston uutiskirje 2/2024

Topinpuiston uutiskirje kokoaa yhteen Topinpuiston kiertotalouskeskuksen ajankohtaiset uutiset ja puheenvuorot. Aiheina tällä kertaa mm. Yritykset tarvitsevat lisää kiertotalousosaajia – ammatillinen liiketoiminnan...

Lue lisää

 

Puheenvuoro

11.6.2024 | Tuulia Merranti, Raseko

Yritykset tarvitsevat lisää kiertotalousosaajia – ammatillinen liiketoiminnan koulutus vastaa haasteeseen

Kiertotalousosaajat ovat kysyttyjä tulevaisuuden työmarkkinoilla. Miten heitä koulutetaan ja mitä taitoja he tarvitsevat? Minkälaista yhteistyötä oppilaitokset ja yritykset voivat tehdä...

Lue lisää

 

Uutinen

25.3.2024

Topinpuiston uutiskirje 1/2024

Topinpuiston uutiskirje kokoaa yhteen Topinpuiston kiertotalouskeskuksen ajankohtaiset uutiset ja puheenvuorot. Aiheina tällä kertaa mm. Kevään Topinpuisto-päivässä Osaajat tekevät kiertotaloudesta totta! Mikä...

Lue lisää