Topinpuisto

 
 

Turun maisemointi kierrättää Topinpuiston sivuvirrat ravinteikkaiksi kasvualustoiksi

7.7.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuistossa toimiva Turun maisemointi tuottaa kasvualustoja pihoille ja istutuksiin. Osa yrityksen raaka-aineista saadaan paikallisen materiaaliyhteistyön kautta Topinpuiston yrityksiltä. Koronan myötä voimistunut remontti- ja pihankunnostustrendi on tehnyt yrityksen toiminnasta entistä vilkkaampaa.  

Turun maisemointi tarjoaa erilaisia kasvualustoja, kuten esimerkiksi multaa, sekä yrityksien että yksityishenkilöiden käyttöön. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset hakkeet ja katteet sekä pihoille että istutuksiin. Toiminta perustuu vahvasti kiertotalouteen ja kierrätetyn maa-aineksen käyttöön. 

– Käytämme paljon kierrätettyä maa-ainesta ja esimerkiksi peltomultaa tuotteidemme raaka-aineena. Kierrätämme vihermassaa eli lehtiä ja oksia ja kompostoimme sitä ravinteeksi mullan sekaan, kertoo Turun maisemoinnin toimitusjohtaja Marko Salmi. 

Turun maisemointi tekee tiivistä yhteistyötä Topinpuiston alueella toimivan Gasumin kanssa. Gasumin biokaasulaitoksessa jätevedenpuhdistuksessa syntyvä liete ja yrityksissä ja kotitalouksissa syntyvä biojäte mädätetään ja biokaasu otetaan talteen. Prosessissa jäljelle jää ravinteikas kierrätyslannoite, jota käytetään lannoitteena peltoviljelyssä sekä Turun maisemoinnin kasvualustojen raaka-aineena.

Turun maisemointi tekee paljon yhteistyötä myös Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kanssa. LSJH:lta yritys saa tuotteidensa raaka-aineeksi kompostoituvaa haravointijätettä, joka on peräisin alueen asukkaiden pihoista ja puutarhoista.  

– Topinpuiston yritysten sivuvirrat eivät ole meidän näkökulmastamme jätettä vaan arvokkaita raaka-aineita, Salmi jatkaa. 

Kevät ja kesä on Turun maisemoinnille kiireistä aikaa 

Koronapandemialla on ollut negatiivisia vaikutuksia monille yrityksille. Turun maisemoinnin kohdalla vaikutukset ovat kuitenkin olleet osittain jopa positiivisia. 

– Kevät ja kesä on ollut meille työntäyteistä aikaa. Koronan myötä ihmisillä on ollut enemmän aikaa myös remontoida ja laittaa pihaa kuntoon, sanoo Salmi. 

Turun maisemoinnin maa-aineksia voi hakea yrityksen noutopisteestä tai tilata nopean kuljetuksen suoraan kotipihalle tai työmaalle. 

https://www.turunmaisemointi.fi/  

 

 

Puheenvuoro

15.9.2021 | Anne Raudaskoski

Miksi kiertotaloussparraus kannattaa?

Topinpuistolla on tärkeä rooli alueellisena kiertotalouskeskuksena ja kiertotalouden mukaisen liiketoiminnan kehittäjänä.  Yksi kehittämisen toimintamalli on kiertotaloussparraus yrityksille. Ennen kuin kerrotaan tarkemmin kevään aikana...

Lue lisää

 

Tapahtuma

1.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kiertotalouskeskukset muutoksen ajureina – Tervetuloa Topinpuisto-päivään 17.9.2021

Syksyn 2021 Topinpuisto-päivän teemana on kiertotalouskeskukset muutoksen ajureina. Päivän ohjelmassa on seuraavat puheenvuorot: Kiertotalous ja disruptio | Milla Unkila, tutkimuspäällikkö, Turun yliopisto...

Lue lisää

 

Uutinen

16.8.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Hae mukaan vähähiilisyyttä edistäviin kokeilupalveluhankintoihin 3.9. mennessä – paras idea saa tukea 15 000 euroa!

6Aika: ILPO-hankkeen toteuttajat avaavat yrityksille yhden avoimen kokeilupalveluhankinnan, jolla edistetään tuotteita palveluna tai muita innovatiivisia yhteiskäyttöön ja jakamistalouteen pyrkiviä liiketoimintamalleja....

Lue lisää