Topinpuisto

 
 

Tule mukaan ekosysteemikumppaniksi Turun Topinpuistoon suunniteltavaan kiertotalouden kauppapaikkaan!

23.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuiston kiertotalouskeskus luo uusia avauksia kiertotalouden tuotteiden ja palvelujen kehittämiselle. Haluamme, että kiertotalouden mukaiset tuotteet ja palvelut ovat kuluttajien tavoitettavissa. Ratkaisunamme on tukea yritysten uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämistä tarjoamalle niille uuden myyntikanavan, eli kiertotalouden kauppapaikan.

Suunnittelutyömme tueksi Topinpuistossa kootaan nyt sidosryhmäfoorumi, johon etsitään aktiivisia kumppaneita. Ekosysteemikumppanit pääsevät osaksi yhteisöä vaikuttamaan kiertotalouden kauppapaikan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Järjestämme työpajoja ja tarjoamme kumppaneillemme näkyvyyttä sekä mahdollisuuden osallistua tapahtumiin, kuten esimerkiksi popup-kiertotaloustoreille.

Sidosryhmäfoorumin toiminta on osa Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Kiertokaaren yhteishanketta, jonka tavoitteena on kehittää konsepti uudenlaiselle, kiertotalouteen pohjautuvalle kauppapaikalle.

Ilmoita yrityksesi mukaan jättämällä meille yhteystietosi tästä.

Voit jo nyt kertoa meille ajatuksesi siitä, minkälainen unelmiesi kiertotalouden kauppapaikka on. Vastaa kyselyyn täältä.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, ota meihin rohkeasti yhteyttä:

Johanna Liipola

Topinpuiston konseptisuunnittelija, Muotomyrsky

johanna.liipola@topinpuisto.fi, 050 4868 624

 


6Aika: Circhubs 2 –hankkeessa kehitetään konseptit Turkuun ja Ouluun perustettaville kiertotalousmyymälöille. Kiertotalousmyymälä on kauppapaikka, jossa myydään kiertotalouden mukaisesti valmistettuja tuotteita ja kiertotaloutta edistäviä palveluja helposti saavutettavasti.​

​Kiertotalousmyymälä rakennetaan yhteiskehittämällä yritysten ja asiakkaiden kanssa. Myymälä mahdollistaa uusien kiertotalouden mukaisten liiketoimintamallien, tuotteiden ja palvelujen kokeilemisen ja pilotoinnin erikokoisille yrityksille. Myymälä tarjoaa myös suoran kontaktin tuotteita ja palveluja kuluttaviin asiakkaisiin.

Pääkoordinaattorina toimii Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja osatoteuttajana Kiertokaari Oy.  Hanke toteutetaan osana 6Aika-strategiaa ja hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), hanketoteuttajat sekä Suomen valtio.

 

Uutinen

4.10.2021 | Lounais-Suomen Jätehuolto

Hae mukaan Lounais-Suomen vähähiilisyyttä edistäviin kokeilupalveluhankintoihin 25.10. mennessä – 10 000 euroa tarjolla parhaille kokeiluille!

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) avaa yrityksille kaksi avointa kokeilupalveluhankintaa, joilla edistetään ilmastoystävällisiä ja hiiltä sitovia liiketoimintamalleja. Kahdelle parhaalle idealle myönnetään â 10 000...

Lue lisää

 

Uutinen

30.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuistossa selvitettiin jätevesien haitta-aineita – Tervetuloa kuulemaan tuloksia hankkeen loppuseminaariin 29.10

Topinpuiston alueen jätevesiä tutkittiin Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Topinojan jätekeskuksen tasausaltaalta jätevesiverkostoon lähtevästä vedestä syksyllä 2020. Tarkoituksena oli määritellä alueella syntyvien...

Lue lisää

 

Tapahtuma

29.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

6Aika: ILPO -hankkeen tuloksia: ilmastopositiivisen yritysalueen malli | Webinaari 12.10

Tervetuloa kuulemaan, miten rakennetaan ilmastopositiivisia yritysalueita tiistaina 12.10 klo 9.00-10.15. Webinaarissa esitellään 6Aika ILPO Ilmastopositiiviset yritysalueet ja arvoketjut -hankkeen tulokset,...

Lue lisää