Topinpuisto

 
 

Tule mukaan ekosysteemikumppaniksi Turun Topinpuistoon suunniteltavaan kiertotalouden kauppapaikkaan!

23.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuiston kiertotalouskeskus luo uusia avauksia kiertotalouden tuotteiden ja palvelujen kehittämiselle. Haluamme, että kiertotalouden mukaiset tuotteet ja palvelut ovat kuluttajien tavoitettavissa. Ratkaisunamme on tukea yritysten uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämistä tarjoamalle niille uuden myyntikanavan, eli kiertotalouden kauppapaikan.

Suunnittelutyömme tueksi Topinpuistossa kootaan nyt sidosryhmäfoorumi, johon etsitään aktiivisia kumppaneita. Ekosysteemikumppanit pääsevät osaksi yhteisöä vaikuttamaan kiertotalouden kauppapaikan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Järjestämme työpajoja ja tarjoamme kumppaneillemme näkyvyyttä sekä mahdollisuuden osallistua tapahtumiin, kuten esimerkiksi popup-kiertotaloustoreille.

Sidosryhmäfoorumin toiminta on osa Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Kiertokaaren yhteishanketta, jonka tavoitteena on kehittää konsepti uudenlaiselle, kiertotalouteen pohjautuvalle kauppapaikalle.

Ilmoita yrityksesi mukaan jättämällä meille yhteystietosi tästä.

Voit jo nyt kertoa meille ajatuksesi siitä, minkälainen unelmiesi kiertotalouden kauppapaikka on. Vastaa kyselyyn täältä.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, ota meihin rohkeasti yhteyttä:

Johanna Liipola

Topinpuiston konseptisuunnittelija, Muotomyrsky

johanna.liipola@topinpuisto.fi, 050 4868 624

 


6Aika: Circhubs 2 –hankkeessa kehitetään konseptit Turkuun ja Ouluun perustettaville kiertotalousmyymälöille. Kiertotalousmyymälä on kauppapaikka, jossa myydään kiertotalouden mukaisesti valmistettuja tuotteita ja kiertotaloutta edistäviä palveluja helposti saavutettavasti.​

​Kiertotalousmyymälä rakennetaan yhteiskehittämällä yritysten ja asiakkaiden kanssa. Myymälä mahdollistaa uusien kiertotalouden mukaisten liiketoimintamallien, tuotteiden ja palvelujen kokeilemisen ja pilotoinnin erikokoisille yrityksille. Myymälä tarjoaa myös suoran kontaktin tuotteita ja palveluja kuluttaviin asiakkaisiin.

Pääkoordinaattorina toimii Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja osatoteuttajana Kiertokaari Oy.  Hanke toteutetaan osana 6Aika-strategiaa ja hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), hanketoteuttajat sekä Suomen valtio.

 

Uutinen

25.11.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Tuore kiertotalouden tiekartta tuo konkretiaa Turun kaupungin ilmastotyöhön

Kiertotalouden avulla tavoitellaan hiilineutraalia Turkua vuoteen 2029 mennessä. Kiertotalouden edistämiseksi on laadittu Turun kiertotalouden tiekartta – kohti resurssiviisasta yhteiskuntaa 2029....

Lue lisää

 

Puheenvuoro

24.11.2021 | Tuula Salminen, Lounais-Suomen Jätehuolto

Huomaatko minut? – Kokeellinen valokuvanäyttely Vierailukeskus Kahmarissa

Huomaatko minut? – Kuva ja kiertotalous yhteisellä matkalla -valokuvanäyttely on Tuula Salmisen tulkinta pienuudesta ja kauneudesta, herkkyydestä ja kestävyydestä. Näyttely...

Lue lisää

 

Uutinen

4.11.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Ekopartnerit Turku toimittaa jatkossa kierrätyspolttoainetta TSE:n voimalaitokselle Naantaliin

Ekopartnerit Turku toimittaa Turun talousalueen yrityksiltä kerätystä jätteestä käsiteltyä kierrätyspolttoainetta Turun Seudun Energiatuotannon voimalaitokseen Naantaliin. Polttoaineella korvataan kivihiiltä kaukolämmön tuotannossa....

Lue lisää