Topinpuisto

 
 

Tule mukaan ekosysteemikumppaniksi Turun Topinpuistoon suunniteltavaan kiertotalouden kauppapaikkaan!

23.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuiston kiertotalouskeskus luo uusia avauksia kiertotalouden tuotteiden ja palvelujen kehittämiselle. Haluamme, että kiertotalouden mukaiset tuotteet ja palvelut ovat kuluttajien tavoitettavissa. Ratkaisunamme on tukea yritysten uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämistä tarjoamalle niille uuden myyntikanavan, eli kiertotalouden kauppapaikan.

Suunnittelutyömme tueksi Topinpuistossa kootaan nyt sidosryhmäfoorumi, johon etsitään aktiivisia kumppaneita. Ekosysteemikumppanit pääsevät osaksi yhteisöä vaikuttamaan kiertotalouden kauppapaikan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Järjestämme työpajoja ja tarjoamme kumppaneillemme näkyvyyttä sekä mahdollisuuden osallistua tapahtumiin, kuten esimerkiksi popup-kiertotaloustoreille.

Sidosryhmäfoorumin toiminta on osa Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Kiertokaaren yhteishanketta, jonka tavoitteena on kehittää konsepti uudenlaiselle, kiertotalouteen pohjautuvalle kauppapaikalle.

Ilmoita yrityksesi mukaan jättämällä meille yhteystietosi tästä.

Voit jo nyt kertoa meille ajatuksesi siitä, minkälainen unelmiesi kiertotalouden kauppapaikka on. Vastaa kyselyyn täältä.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, ota meihin rohkeasti yhteyttä:

Johanna Liipola

Topinpuiston konseptisuunnittelija, Muotomyrsky

johanna.liipola@topinpuisto.fi, 050 4868 624

 


6Aika: Circhubs 2 –hankkeessa kehitetään konseptit Turkuun ja Ouluun perustettaville kiertotalousmyymälöille. Kiertotalousmyymälä on kauppapaikka, jossa myydään kiertotalouden mukaisesti valmistettuja tuotteita ja kiertotaloutta edistäviä palveluja helposti saavutettavasti.​

​Kiertotalousmyymälä rakennetaan yhteiskehittämällä yritysten ja asiakkaiden kanssa. Myymälä mahdollistaa uusien kiertotalouden mukaisten liiketoimintamallien, tuotteiden ja palvelujen kokeilemisen ja pilotoinnin erikokoisille yrityksille. Myymälä tarjoaa myös suoran kontaktin tuotteita ja palveluja kuluttaviin asiakkaisiin.

Pääkoordinaattorina toimii Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja osatoteuttajana Kiertokaari Oy.  Hanke toteutetaan osana 6Aika-strategiaa ja hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), hanketoteuttajat sekä Suomen valtio.

 

Uutinen

17.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Restatopille sparrauksesta uusia näkökulmia kiertotalouden mukaisten palveluiden kehittämiseen

Restatop on julkisia tiloja suunnitteleva ja kalustava sekä kalusteita maahantuova turkulainen perheyritys. Yritys on toiminut alalla jo kolme vuosikymmentä, ja...

Lue lisää

 

Uutinen

13.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuisto sai tunnustusta kiertotalouden yhteistyöalustana

Topinpuisto on valittu esimerkiksi Interreg Europe Policy Learning Platform -tietokantaan, joka kokoaa kansalaisia, alueita ja taloutta hyödyttäviä parhaita käytäntöjä ympäri...

Lue lisää

 

Tapahtuma

19.4.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kiertotalouden kauppapaikat, tuotteet ja palvelut – Tervetuloa Topinpuisto-päivään 6.5.2022!

Kevään 2022 Topinpuisto-päivän teemana on kiertotaloutta edistävät kauppapaikat, tuotteet sekä palvelut. Mikä on second-hand-vaatteiden verkkokaupan menestyksen salaisuus? Miten toimii Vaasassa...

Lue lisää