Topinpuisto

 
 

Topinpuistossa selvitettiin jätevesien haitta-aineita – Tervetuloa kuulemaan tuloksia hankkeen loppuseminaariin 29.10

30.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuiston alueen jätevesiä tutkittiin Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Topinojan jätekeskuksen tasausaltaalta jätevesiverkostoon lähtevästä vedestä syksyllä 2020. Tarkoituksena oli määritellä alueella syntyvien jäte- ja hulevesien haitallisten aineiden pitoisuuksia ja suunnitella vähentämistoimenpiteitä. Tutkimuksen lopputuloksia esitetään virtuaalisessa loppuseminaarissa pe 29.10.2021 klo 9-12.

Turun ammattikorkeakoulun koordinoiman haitallisiin aineisiin keskittyvät SourceTrack -hankkeen tavoitteena oli mm. pilotoida SYKE:n jätevesitilinpidon työkalua ensimmäistä kertaa haitallisten aineiden päästöjen määrälliseen arviointiin. Hankkeessa otettiin näytteitä jätevesiverkostosta sekä teollisuusyritysten jätevesistä.

Kemikaalien käyttötietojen sekä teollisuus- ja asuinjätevesien haitta-ainepitoisuuksien vertailun pohjalta tunnistettiin aineiden päästölähteitä. Topinpuistossa selvitettäviä haitta-aineita ovat ftalaatit, perfluoratut yhdisteet (PFAS), alkyylifenolit ja raskasmetallit.

Isoimman vähennyspotentiaalin löytäminen auttaa kohdentamaan toimenpiteet oikein ja kustannustehokkaasti. Tuloksena saadaan myös arvio teollisuuden ja asuinjätevesien päästöjen merkityksestä suhteessa jätevedenpuhdistamojen kokonaiskuormaan.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja Ilmoittaudu mukaan ti 26.10. mennessä.

Lisätietoja tapahtumasta täältä.

 

Uutinen

4.10.2021 | Lounais-Suomen Jätehuolto

Hae mukaan Lounais-Suomen vähähiilisyyttä edistäviin kokeilupalveluhankintoihin 25.10. mennessä – 10 000 euroa tarjolla parhaille kokeiluille!

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) avaa yrityksille kaksi avointa kokeilupalveluhankintaa, joilla edistetään ilmastoystävällisiä ja hiiltä sitovia liiketoimintamalleja. Kahdelle parhaalle idealle myönnetään â 10 000...

Lue lisää

 

Tapahtuma

29.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

6Aika: ILPO -hankkeen tuloksia: ilmastopositiivisen yritysalueen malli | Webinaari 12.10

Tervetuloa kuulemaan, miten rakennetaan ilmastopositiivisia yritysalueita tiistaina 12.10 klo 9.00-10.15. Webinaarissa esitellään 6Aika ILPO Ilmastopositiiviset yritysalueet ja arvoketjut -hankkeen tulokset,...

Lue lisää

 

Uutinen

23.9.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Tule mukaan ekosysteemikumppaniksi Turun Topinpuistoon suunniteltavaan kiertotalouden kauppapaikkaan!

Topinpuiston kiertotalouskeskus luo uusia avauksia kiertotalouden tuotteiden ja palvelujen kehittämiselle. Haluamme, että kiertotalouden mukaiset tuotteet ja palvelut ovat kuluttajien tavoitettavissa....

Lue lisää