Topinpuisto

 
 

Topinpuisto sai tunnustusta kiertotalouden yhteistyöalustana

13.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuisto on valittu esimerkiksi Interreg Europe Policy Learning Platform -tietokantaan, joka kokoaa kansalaisia, alueita ja taloutta hyödyttäviä parhaita käytäntöjä ympäri Eurooppaa. Kansainvälisen asiantuntijapaneelin arvion mukaan Topinpuisto on hyvä esimerkki toimivasta yritysten verkostoitumisesta ja yhteistyöstä kiertotalouden edistämiseksi.

Interreg Europe näkee arvokkaaksi, että Topinpuistossa julkisen toimijan rooli on selkeää ja tukee yrityksiä löytämään toisensa. Tietokannan avulla Topinpuiston oppeja ja toimivia käytäntöjä halutaan levittää myös muualle Eurooppaan.

Topinpuistoon Interreg Europe Policy Learning Platform – tietokannassa voi tutustua täällä.

REDUCES nostaa esiin kiertotalouden hyviä käytäntöjä

Topinpuisto huomattiin hyväksi kiertotalouden yhteistyöalustaksi REDUCES-hankkeen avulla. Hankkeen tavoitteena on tunnistaa parhaita kiertotalouden liiketoimintamalleja ja arvioida niiden ilmastovaikutuksia ja kestävyyttä. Hankkeessa on mukana kuusi aluetta Euroopasta, ja työn lähtökohtana on sekä alueiden välinen että alueiden sisäinen yhteistyö kumppaneiden ja sidosryhmien välillä.

Kaikissa hankkeen kautta Interreg Europe Policy Learning Platform -tietokantaan hyväksytyissä esimerkeissä on ollut keskeistä erityisesti julkisen toimijan selkeä rooli hyvän toimintamallin kehittämisessä.

Topinpuisto on oivallinen esimerkki alueesta, jossa kiertotaloutta edistetään yhteisen alustan ja verkoston kautta tarjoamalla sparrausta yritysten liiketoimintaan ja toimimalla oppimisympäristönä erilaisille kokeiluille, projekteille ja pilotoinneille. Lisäksi sen kautta vierailijoilla on mahdollisuus monipuolisesti tutustua kiertotalouteen.

Kaikkiin koottuihin kiertotalouden hyviin käytäntöihin voit tutustua REDUCES-hankkeen kotisivuilla.

Lisätietoja:

REDUCES-hanke
Jenni Suominen
jenni.suominen@turkuamk.fi

 

Uutinen

17.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Restatopille sparrauksesta uusia näkökulmia kiertotalouden mukaisten palveluiden kehittämiseen

Restatop on julkisia tiloja suunnitteleva ja kalustava sekä kalusteita maahantuova turkulainen perheyritys. Yritys on toiminut alalla jo kolme vuosikymmentä, ja...

Lue lisää

 

Tapahtuma

19.4.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kiertotalouden kauppapaikat, tuotteet ja palvelut – Tervetuloa Topinpuisto-päivään 6.5.2022!

Kevään 2022 Topinpuisto-päivän teemana on kiertotaloutta edistävät kauppapaikat, tuotteet sekä palvelut. Mikä on second-hand-vaatteiden verkkokaupan menestyksen salaisuus? Miten toimii Vaasassa...

Lue lisää

 

Tapahtuma

4.4.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

New Forms Friday – kestävän muotoilun market Vierailukeskus Joessa 6.5.2022

Tulevaisuuden muotoilu on kestävää, ja siinä hyödynnetään jo olemassa olevia jätemateriaaleja ja teollisuuden sivuvirtoja. Tervetuloa tutustumaan kiertotalouden mukaiseen muotoiluun ja...

Lue lisää