Topinpuisto

 
 

Topinpuisto sai tunnustusta kiertotalouden yhteistyöalustana

13.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuisto on valittu esimerkiksi Interreg Europe Policy Learning Platform -tietokantaan, joka kokoaa kansalaisia, alueita ja taloutta hyödyttäviä parhaita käytäntöjä ympäri Eurooppaa. Kansainvälisen asiantuntijapaneelin arvion mukaan Topinpuisto on hyvä esimerkki toimivasta yritysten verkostoitumisesta ja yhteistyöstä kiertotalouden edistämiseksi.

Interreg Europe näkee arvokkaaksi, että Topinpuistossa julkisen toimijan rooli on selkeää ja tukee yrityksiä löytämään toisensa. Tietokannan avulla Topinpuiston oppeja ja toimivia käytäntöjä halutaan levittää myös muualle Eurooppaan.

Topinpuistoon Interreg Europe Policy Learning Platform – tietokannassa voi tutustua täällä.

REDUCES nostaa esiin kiertotalouden hyviä käytäntöjä

Topinpuisto huomattiin hyväksi kiertotalouden yhteistyöalustaksi REDUCES-hankkeen avulla. Hankkeen tavoitteena on tunnistaa parhaita kiertotalouden liiketoimintamalleja ja arvioida niiden ilmastovaikutuksia ja kestävyyttä. Hankkeessa on mukana kuusi aluetta Euroopasta, ja työn lähtökohtana on sekä alueiden välinen että alueiden sisäinen yhteistyö kumppaneiden ja sidosryhmien välillä.

Kaikissa hankkeen kautta Interreg Europe Policy Learning Platform -tietokantaan hyväksytyissä esimerkeissä on ollut keskeistä erityisesti julkisen toimijan selkeä rooli hyvän toimintamallin kehittämisessä.

Topinpuisto on oivallinen esimerkki alueesta, jossa kiertotaloutta edistetään yhteisen alustan ja verkoston kautta tarjoamalla sparrausta yritysten liiketoimintaan ja toimimalla oppimisympäristönä erilaisille kokeiluille, projekteille ja pilotoinneille. Lisäksi sen kautta vierailijoilla on mahdollisuus monipuolisesti tutustua kiertotalouteen.

Kaikkiin koottuihin kiertotalouden hyviin käytäntöihin voit tutustua REDUCES-hankkeen kotisivuilla.

Lisätietoja:

REDUCES-hanke
Jenni Suominen
jenni.suominen@turkuamk.fi

 

Uutinen

4.8.2022

Piece of Jeans sai kiertotaloussparrauksesta eväitä uusien asiakasryhmien tavoittamiseen

Piece of Jeans on tamperelainen tekstiilien uusiokäyttöön erikoistunut yritys, jossa poistotekstiilifarkut saavat uuden elämän tyylikkäinä palafarkkuina. Yrittäjä Moona Kansanen osallistui...

Lue lisää

 

Uutinen

26.7.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kiertotaloussparraukset tukevat uuden kiertotalouden liiketoiminnan kehitystä

Topinpuiston kiertotalousverkosto auttaa yrityksiä löytämään kiertotaloudesta uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Yksi toteutuksen muodoista on kiertotaloussparraus, joka on johdattanut jo monia yrityksiä kohti...

Lue lisää

 

Uutinen

7.7.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Reilu kuljetus haluaa edistää kiertotaloutta ruoan kotiinkuljetuksissa

Reilu kuljetus on uusi turkulainen ruoan kotiinkuljetuspalvelu. Yritys haluaa toimia reilusti niin kuljettajia, ravintoloita kuin ympäristöä kohtaan ja tarjota asiakkaalle...

Lue lisää