Topinpuisto

 
 

Topinpuisto sai tunnustusta kiertotalouden yhteistyöalustana

13.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuisto on valittu esimerkiksi Interreg Europe Policy Learning Platform -tietokantaan, joka kokoaa kansalaisia, alueita ja taloutta hyödyttäviä parhaita käytäntöjä ympäri Eurooppaa. Kansainvälisen asiantuntijapaneelin arvion mukaan Topinpuisto on hyvä esimerkki toimivasta yritysten verkostoitumisesta ja yhteistyöstä kiertotalouden edistämiseksi.

Interreg Europe näkee arvokkaaksi, että Topinpuistossa julkisen toimijan rooli on selkeää ja tukee yrityksiä löytämään toisensa. Tietokannan avulla Topinpuiston oppeja ja toimivia käytäntöjä halutaan levittää myös muualle Eurooppaan.

Topinpuistoon Interreg Europe Policy Learning Platform – tietokannassa voi tutustua täällä.

REDUCES nostaa esiin kiertotalouden hyviä käytäntöjä

Topinpuisto huomattiin hyväksi kiertotalouden yhteistyöalustaksi REDUCES-hankkeen avulla. Hankkeen tavoitteena on tunnistaa parhaita kiertotalouden liiketoimintamalleja ja arvioida niiden ilmastovaikutuksia ja kestävyyttä. Hankkeessa on mukana kuusi aluetta Euroopasta, ja työn lähtökohtana on sekä alueiden välinen että alueiden sisäinen yhteistyö kumppaneiden ja sidosryhmien välillä.

Kaikissa hankkeen kautta Interreg Europe Policy Learning Platform -tietokantaan hyväksytyissä esimerkeissä on ollut keskeistä erityisesti julkisen toimijan selkeä rooli hyvän toimintamallin kehittämisessä.

Topinpuisto on oivallinen esimerkki alueesta, jossa kiertotaloutta edistetään yhteisen alustan ja verkoston kautta tarjoamalla sparrausta yritysten liiketoimintaan ja toimimalla oppimisympäristönä erilaisille kokeiluille, projekteille ja pilotoinneille. Lisäksi sen kautta vierailijoilla on mahdollisuus monipuolisesti tutustua kiertotalouteen.

Kaikkiin koottuihin kiertotalouden hyviin käytäntöihin voit tutustua REDUCES-hankkeen kotisivuilla.

Lisätietoja:

REDUCES-hanke
Jenni Suominen
jenni.suominen@turkuamk.fi

 

Uutinen

22.3.2023 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuiston uutiskirje 1/2023

Topinpuiston uutiskirje kokoaa yhteen Topinpuiston kiertotalouskeskuksen ajankohtaiset uutiset ja puheenvuorot. Aiheina tällä kertaa mm. Topinpuisto-päivä järjestetään huhtikuussa jo kymmenettä kertaa...

Lue lisää

 

Tapahtuma

6.3.2023 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kiertotalouden strategia – tervetuloa Topinpuisto-päivään 14.4.2023!

Keväällä 2023 Topinpuisto-päivä järjestetään jo kymmenettä kertaa! Kevään Topinpuisto-päivän teemana on kiertotalouden strategia. Miten luodaan ja millainen on vastuullinen strategia kiertotalouden edistämiseksi? Miten pitkäjänteinen strategia ohjaa kiertotalouden toteutumista kiertotalousalueella? Miten strategia jalkautetaan sidosryhmille? Tule kuuntelemaan, miten kiertotalouden strategiaa tehdään ja miten luodaan kestävää tulevaisuutta! 

Lue lisää

 

Uutinen

27.1.2023 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Gasumin innovaatiokilpailu GasumHackathon käynnistyi

Gasum etsii avoimen GasumHackathon-innovaatiokilpailun kautta ratkaisuja ja kumppaneita biokaasulaitoksilla sivuvirtana syntyvän biogeenisen hiilidioksidin hyödyntämiseen.

Lue lisää