Topinpuisto

 
 

Restatopille sparrauksesta uusia näkökulmia kiertotalouden mukaisten palveluiden kehittämiseen

17.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Restatop on julkisia tiloja suunnitteleva ja kalustava sekä kalusteita maahantuova turkulainen perheyritys. Yritys on toiminut alalla jo kolme vuosikymmentä, ja vastuullisuus ja uudelleenkäytön edistäminen ovat olleet tärkeitä arvoja liiketoiminnan alusta asti.

Yritys osallistui hiljattain Topinpuiston kiertotaloussparraukseen. Restatopin odotukset sparraukselle olivat, että asiantuntijoilta saataisiin uutta ja laajempaa näkökulmaa suunnitteilla olevan palvelun kehittämiseen.

Kalusteiden kierrätys takaisin liiketoiminnan ytimeen

Sparrauksessa Restatopin kanssa kehitettiin eteenpäin liiketoimintamallia, jossa asiakkaille voitaisiin tarjota käytettyjä, kuntotarkastettuja kalusteita ja valaisimia osana palvelua. Sen lisäksi asiakkailta palautuvat kalusteet olisi mahdollista kunnostaa ja viedä uudelleen käyttöön eri asiakaskohteissa.

– Kuntotarkastuksella huolehditaan, että asiakkailla käytössä olevat kalusteet ovat aina ensiluokkaisessa kunnossa, kertoo Minna Knifsund Restatopilta.

Kuntotarkastettujen kalusteiden hankinta antaa asiakkaalle mahdollisuuden sitoutua kiertotalouden arvoihin, kun hän voi osaltaan pidentää kalusteiden käyttöikää. Kalusteet ovat laadukkaita, joten ne toimivat kunnostettuinakin käytössä pitkään.

Käytettyjen kalusteiden elinkaaren pidentämisestä syntyy positiivisia ympäristövaikutuksia, kun uusien kalusteiden tuotannosta syntyvät hiilidioksidipäästöt vähenevät. Samalla säästetään myös arvokkaita luonnonvaroja.

Sparrauksesta uusia näkökulmia tuttuun aiheeseen

Kalusteiden uudelleenkäyttöön liittyvä liiketoiminta oli yritykselle jo entuudestaan tuttua, mutta sparrauksessa sen mahdollisuuksia voitiin tarkastella laajemmin ja siihen saatiin paljon ideoita ja ajatuksia myös aiheen reunamilta yrityksen ulkopuolisilta asiantuntijoilta.

– Sparrauksessa oli kiva, käytännönläheinen ote. Sparraus avarsi omaa näkemystämme, sillä aina on hyödyllistä käydä kehitteillä olevia asioita läpi myös henkilöiden kanssa, jotka eivät ole aivan päivittäisessä operatiivisessa tekemisessä kiinni, kertoo Minna Knifsund.

Topinpuiston kiertotaloussparraus auttaa yrityksiä ja organisaatioita löytämään oman polkunsa kiertotalouden liiketoiminnassa. Palvelussa ideoidaan, suunnitellaan ja kehitetään olemassa olevia sekä uusia kiertotalouden mukaisia tuotteita ja palveluita. Tavoitteena on edistää kiertotalouteen perustuvan palvelun tai tuoteidean jalostamista ja tuotteistamista yrityksissä.

Restatop

Kiertotaloussparraukseen ja palvelun esimerkkeihin voit tutustua Topinpuiston sivuilla.

 

Uutinen

15.6.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuistossa kehitettiin alueen turvallisuutta yhteisellä harjoituksella

Topinpuiston yritykset kokoontuivat eilen tiistaina yhteiseen, alueen turvallisuutta kehittävään harjoitukseen. Aamupäivän aikana Topinojan alueelle simuloitiin kuvitteellinen onnettomuustilanne Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen johdolla....

Lue lisää

 

Uutinen

6.6.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Pikkuvihreä haluaa kehittää kuivakäymälän palvelukonseptia

Pikkuvihreä on kolme vuosikymmentä toiminut rymättyläläinen kuivakäymälöiden valmistukseen ja myyntiin erikoistunut perheyritys. Erilaiset käymäläratkaisut toteutetaan pitkälti räätälöidysti yhdessä asiakkaiden kanssa,...

Lue lisää

 

Uutinen

1.6.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Uutta muotoilua olemassa olevista materiaaleista

Uuden tuotteen suunnittelussa tärkeä pohdinnan paikka on, miten erottautua omalla tuotteella suuresta massasta. Onko tuote erityisen käytännöllinen? Onko muotoilu omaperäistä...

Lue lisää