Topinpuisto

 
 

Reilu kuljetus haluaa edistää kiertotaloutta ruoan kotiinkuljetuksissa

7.7.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Reilu kuljetus on uusi turkulainen ruoan kotiinkuljetuspalvelu. Yritys haluaa toimia reilusti niin kuljettajia, ravintoloita kuin ympäristöä kohtaan ja tarjota asiakkaalle sujuvan tilauskokemuksen.

Reilu kuljetuksen perustajille Rufus Vinodille ja Lauri Koittolalle kiertotalouden edistäminen kaikessa yrityksen toiminnassa on tärkeää, ja niinpä yritys osallistui Topinpuiston kiertotaloussparraukseen löytääkseen ideoita uuden kiertotalouden mukaisen palvelunsa kehittämiseksi.

Kuljetusten paluumatkojen hyödyntäminen vähentäisi ympäristövaikutuksia

Reilu kuljetusta kiinnostaa ruuan kotiinkuljetusten paluumatkojen hyödyntäminen, sillä tällä hetkellä niiden potentiaali menee hukkaan. Paluukuljetuksille nähdään selkeä tarve, ja niiden avulla voidaan vähentää päästöjä, kun asiakkaan ei tarvitse itse lähteä erikseen viemään vaikkapa tavaraa kierrätykseen.

Kiertotaloussparraukseen kootussa asiantuntijatyöpajassa pohdittiin, miten esimerkiksi jätelainsäädäntö ja kustannukset vaikuttaisivat paluukuljetustoimintaan. Huomioitavaa on, että jätteiden käsittelyyn tarvitaan aina lupa ja tietoja sisältäville laitteille on varmistettava tietojen turvallinen tyhjennys.

Paluukuljetusten hyödyntämiseen löydettiin muitakin asiakastarpeita, joiden avulla palvelua voidaan kehittää eteenpäin. Tavoitteena on palvelun helppous asiakkaalle ja mahdollisuus toimia ympäristön kannalta viisaammin.

Haussa vastuulliset ja kestävät materiaalit

Ruokalähettitoiminnassa tarvitaan monia erilaisia tekstiilejä ja pakkausmateriaaleja mm. kuljetuslaukkuihin, kuljettajien vaatteisiin, ruokien pakkaamiseen ja mainosprintteihin. Reilu kuljetukselle kiinnostava yhteistyökumppani voisi olla sellainen yritys, joka valmistaa kuljetuslaukkuja kierrätysmateriaaleista. Esimerkiksi poistotekstiilissä olisi potentiaalia.

Myös elektroniikkaa halutaan hankkia vastuullisesti, ja toiminnassa käytettävät tabletit olisi hienoa hankkia käytettynä.

Sparrauksesta uutta ajateltavaa toiminnan kehittämiseen kiertotalouden näkökulmasta

Sparrauksessa Reilu kuljetukselle luotiin toimintasuunnitelma, jonka avulla yritys voi hahmottaa palvelun toteuttamiseen tarvittavat suunnitteluvaiheet.

– Oli hienoa, miten konkreettisia asioita työpajassa päästiin yhdessä työstämään. Sparraukseen oli valittu kohdennetusti juuri sellaisia potentiaalisia yhteistyökumppaneita, joilla oli jotain rakentavaa annettavaa kokonaisuuteen. Saimme myös paljon ajateltavaa sen suhteen, miten paluukuljetuksia sekä Reilun toimintaa ylipäänsä voisi kehittää kiertotalouden näkökulmasta, kertoo Lauri Koittola Reilu kuljetuksesta.

Topinpuiston kiertotaloussparraus auttaa yrityksiä ja organisaatioita löytämään oman polkunsa kiertotalouden liiketoiminnassa. Palvelussa ideoidaan, suunnitellaan ja kehitetään olemassa olevia sekä uusia kiertotalouden mukaisia tuotteita ja palveluita. Tavoitteena on edistää kiertotalouteen perustuvan palvelun tai tuoteidean jalostamista ja tuotteistamista yrityksissä.

Tutustu Reilu kuljetukseen!

Kiertotaloussparraukseen ja palvelun esimerkkeihin voit tutustua Topinpuiston sivuilla 

 

 

Uutinen

4.8.2022

Piece of Jeans sai kiertotaloussparrauksesta eväitä uusien asiakasryhmien tavoittamiseen

Piece of Jeans on tamperelainen tekstiilien uusiokäyttöön erikoistunut yritys, jossa poistotekstiilifarkut saavat uuden elämän tyylikkäinä palafarkkuina. Yrittäjä Moona Kansanen osallistui...

Lue lisää

 

Uutinen

26.7.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kiertotaloussparraukset tukevat uuden kiertotalouden liiketoiminnan kehitystä

Topinpuiston kiertotalousverkosto auttaa yrityksiä löytämään kiertotaloudesta uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Yksi toteutuksen muodoista on kiertotaloussparraus, joka on johdattanut jo monia yrityksiä kohti...

Lue lisää

 

Uutinen

6.7.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Hae mukaan kehittämään yrityksellesi uutta liiketoimintaa aitojen tarpeiden pohjalta!

Urban Techissä pk-yritykset pääsevät kehittämään ratkaisuja, joille on aito ja ajankohtainen tarve. Haasteita on kerätty yrityksistä sekä julkisista organisaatioista ympäri...

Lue lisää