Topinpuisto

 
 

Pikkuvihreä haluaa kehittää kuivakäymälän palvelukonseptia

6.6.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Pikkuvihreä on kolme vuosikymmentä toiminut rymättyläläinen kuivakäymälöiden valmistukseen ja myyntiin erikoistunut perheyritys. Erilaiset käymäläratkaisut toteutetaan pitkälti räätälöidysti yhdessä asiakkaiden kanssa, ja Pikkuvihreän kuivakäymälöitä voikin löytää ympäri maailman. 

Yritys lähti hakemaan kiertotaloussparrauksesta ideoita uuden palvelun kehittämiseen, markkinointiin ja palvelutarpeiden kartoittamiseen. Sparrauksesta haluttiin myös löytää keinoja viestintään yrityksille ja kuluttajille: kuivakäymälät ovat ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto, ja tätä viestiä Pikkuvihreästä halutaan tuoda paremmin esille.  

Kuivakäymäläpalvelut osaksi liiketoimintaa 

Pikkuvihreä haluaa tuoda kuivakäymälöiden suunnittelun ja toimituksen lisäksi niihin liittyvät palvelut osaksi liiketoimintaansa. Sparrauksessa selvitettiin, millaisia tarpeita asiakkaalla voisi olla palvelulle, ideoitiin erilaisten palvelupakettien sisältöä ja luotiin yritykselle ehdotus toimintasuunnitelmasta palvelun toteuttamiseksi.  

Loppukäyttäjän tarpeita kartoitettiin esimerkiksi kuivakäymälän käytön helppouden, mukavuuden ja turvallisuuden osalta. Hyvin suunniteltu käymäläpalvelu näyttäytyy käyttäjälle toimivana, luotettavana ja ympäristön kannalta kestävänä vaihtoehtona. 

– Tämä sparraus oli meille helppo osallistua, ja saimme paljon arvokkaita ideoita ja ajatuksia alaamme jollakin tavalla sivuavilta henkilöiltä. Jatkokehityksen kannalta oli myös tärkeää saada vahvistusta omille ajatuksillemme siitä, että kuivakäymälöiden palvelukonseptille voisi hyvinkin löytyä kysyntää, kertoo Minna Palo Pikkuvihreästä. 

Kuivakäymälä on tärkeää nähdä myös kiertotaloutta tukevana ratkaisuna  

Pikkuvihreä haluaa lisätä tietoutta kuivakäymälöiden positiivisista ympäristövaikutuksista sekä niiden merkityksestä kiertotaloutta tukevana ratkaisuna. Käymäläjätettä ei kannata polttaa, vaan kompostoituna se voidaan hyödyntää maanparannusaineena. Kuivakäymälä helpottaa myös jätevesien käsittelyä. Kuivakäymälöiden konkreettisten ilmastovaikutusten eli hiilijalanjäljen ja positiivisen hiilikädenjäljen selvittäminen tukisivat viestintää. 

Kuivakäymälät ovat tuttu osa suomalaista festari- ja kesämökkikulttuuria, mutta siitä huolimatta sana ”huussi” ei aina herätä ihmisissä mukavia mielikuvia. Erilaisille käymäläratkaisuille on vakiintunut nimiä alalla toimivien yritysten mukaisesti. Voisiko ”pikkuvihreä” olla tulevaisuudessa synonyymi siisteille ja hyvin hoidetuille kuivakäymäläpalveluille? 

Topinpuiston kiertotaloussparraus auttaa yrityksiä ja organisaatioita löytämään oman polkunsa kiertotalouden liiketoiminnassa. Palvelussa ideoidaan, suunnitellaan ja kehitetään olemassa olevia sekä uusia kiertotalouden mukaisia tuotteita ja palveluita. Tavoitteena on edistää kiertotalouteen perustuvan palvelun tai tuoteidean jalostamista ja tuotteistamista yrityksissä. 

Pikkuvihreä – kuivakäymälöiden ja jäteveden ammattilainen https://pikkuvihrea.fi

Kiertotaloussparraukseen ja palvelun esimerkkeihin voit tutustua Topinpuiston sivuilla 

Kuva: Pikkuvihreä 

 

 

Uutinen

15.6.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuistossa kehitettiin alueen turvallisuutta yhteisellä harjoituksella

Topinpuiston yritykset kokoontuivat eilen tiistaina yhteiseen, alueen turvallisuutta kehittävään harjoitukseen. Aamupäivän aikana Topinojan alueelle simuloitiin kuvitteellinen onnettomuustilanne Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen johdolla....

Lue lisää

 

Uutinen

1.6.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Uutta muotoilua olemassa olevista materiaaleista

Uuden tuotteen suunnittelussa tärkeä pohdinnan paikka on, miten erottautua omalla tuotteella suuresta massasta. Onko tuote erityisen käytännöllinen? Onko muotoilu omaperäistä...

Lue lisää

 

Uutinen

17.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Restatopille sparrauksesta uusia näkökulmia kiertotalouden mukaisten palveluiden kehittämiseen

Restatop on julkisia tiloja suunnitteleva ja kalustava sekä kalusteita maahantuova turkulainen perheyritys. Yritys on toiminut alalla jo kolme vuosikymmentä, ja...

Lue lisää