Topinpuisto

 
 

Piece of Jeans sai kiertotaloussparrauksesta eväitä uusien asiakasryhmien tavoittamiseen

4.8.2022

Piece of Jeans on tamperelainen tekstiilien uusiokäyttöön erikoistunut yritys, jossa poistotekstiilifarkut saavat uuden elämän tyylikkäinä palafarkkuina. Yrittäjä Moona Kansanen osallistui keväällä Topinpuiston kiertotaloussparraukseen.

Kuluttajat ovat löytäneet Piece of Jeansin tuotteet, ja Kansanen on kiinnostunut tekemään yhä enemmän yhteistyötä myös erilaisten yrityskumppanien kanssa. Hän osallistui sparraukseen kuullakseen, millaisia ajatuksia se voisi tuoda uusien kohderyhmien saavuttamiseen sekä kuluttaja- että yrityspuolella.

Yritysyhteistyöllä luodaan uusia innovaatioita

Poistotekstiilifarkku sopii hyvin myös muiden tuotteiden kuin farkkujen valmistukseen, ja yhteistyökumppanien kanssa materiaalista voidaan luoda uusia innovaatioita. Sparrauksen asiantuntijatyöpajassa keskusteltiin esimerkiksi siitä, millä tavoin brändille voisi tuoda lisää tunnettuutta yrityspuolella uusien yhteistyökumppanien löytämiseksi.

Asiakkaat pitävät tärkeinä mielikuvia, jatkuvuutta ja laatua. Verkostoituminen yritysten kanssa ja sosiaalisen median kanavat nousivat keskusteluissa tärkeiksi viestintäalustoiksi. Niiden lisäksi kotisivuilla oma osio yrityksille toisi Piece of Jeansin tarjoamia mahdollisuuksia paremmin esille.

Visualisointien avulla voidaan luoda kiinnostusta yrityksille, ja yrityskumppanien kanssa jo tehdyt yhteistyöt toimivat hyvinä referensseinä.

Kestävämpi pukeutuminen kiinnostaa nuoria aikuisia

Sparrauksessa pohdittiin keinoja uusien asiakkaiden tavoittamiseen kuluttajapuolellakin. Vaatteiden vastuullisuus on vahvistuva trendi myös nuorten keskuudessa, ja nuoria voidaan tavoittaa sosiaalisessa mediassa esimerkiksi suosittujen somevaikuttajien kautta.

Kuluttajat ovat myös entistä tietoisempia ostamiensa tuotteiden ilmastovaikutuksista, ja markkinointia tukisi se, jos kierrätysmateriaaleista tehtyjen tuotteiden ilmastovaikutukset verrattuna uuteen tuotteeseen saataisiin laskettua läpinäkyvästi.

Liikeideoiden sparrailu yrittäjäkollegojen kanssa toi paljon uusia ideoita

Sparrauksessa yritykselle luotiin toimintasuunnitelma, jossa määriteltiin tavoitteet ja toimenpiteet valitun kehityskohteen edistämiseksi. Sen avulla yritys voi jatkaa tuotteen tai palvelun kehittämistä itsenäisesti tai valitsemiensa asiantuntijoiden tuella.

– Sparrauksen työvaiheisiin kuului myös workshop, johon kutsuttiin yrittäjäkollegoita ja asiantuntijoita, jotka pääsivät osakseen sparrailemaan liikeideaani ja mahdollisia uusia ideoituja toimintamalleja. Workshopin ilmapiiri oli innostunut ja tuloksena saatiin pitkä lista uusia ideoita, kertoo Moona Kansanen Piece of Jeansilta.

Topinpuiston kiertotaloussparraus auttaa yrityksiä ja organisaatioita löytämään oman polkunsa kiertotalouden liiketoiminnassa. Palvelussa ideoidaan, suunnitellaan ja kehitetään olemassa olevia sekä uusia kiertotalouden mukaisia tuotteita ja palveluita. Tavoitteena on edistää kiertotalouteen perustuvan palvelun tai tuoteidean jalostamista ja tuotteistamista yrityksissä.

Tutustu yritykseen Piece Of Jeans

Kiertotaloussparraukseen ja palvelun esimerkkeihin voit tutustua Topinpuiston sivuilla 

 

Uutinen

26.7.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kiertotaloussparraukset tukevat uuden kiertotalouden liiketoiminnan kehitystä

Topinpuiston kiertotalousverkosto auttaa yrityksiä löytämään kiertotaloudesta uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Yksi toteutuksen muodoista on kiertotaloussparraus, joka on johdattanut jo monia yrityksiä kohti...

Lue lisää

 

Uutinen

7.7.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Reilu kuljetus haluaa edistää kiertotaloutta ruoan kotiinkuljetuksissa

Reilu kuljetus on uusi turkulainen ruoan kotiinkuljetuspalvelu. Yritys haluaa toimia reilusti niin kuljettajia, ravintoloita kuin ympäristöä kohtaan ja tarjota asiakkaalle...

Lue lisää

 

Uutinen

6.7.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Hae mukaan kehittämään yrityksellesi uutta liiketoimintaa aitojen tarpeiden pohjalta!

Urban Techissä pk-yritykset pääsevät kehittämään ratkaisuja, joille on aito ja ajankohtainen tarve. Haasteita on kerätty yrityksistä sekä julkisista organisaatioista ympäri...

Lue lisää