Topinpuisto

 
 

Kaivoasema sai tukea liiketoiminnan kehittämiseen Topinpuiston kiertotaloussparrauksen avulla

31.3.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kaivoasema osallistui alkuvuonna järjestettyyn Topinpuiston kiertotaloussparraukseen. Muun muassa erotuskaivojen jätteitä käsittelevä yritys etsi tukea liiketoimintansa laajentamisen suunnitteluun ja jätteiden vastaanoton kehittämiseen. Sparrauksen tuloksena syntyi selkeä toimintasuunnitelma, jonka kanssa edetä tulevina vuosina. Haussa on nyt uusi ja toimivampi tontti, jossa laajentaa yritystoimintaa.

—Kiertotaloussparraukseen osallistuminen oli aivan uudenlainen kokemus yrityksellemme. Vanhan koulukunnan yrittäjänä liiketoiminnan kehittämistä tehdään jatkuvasti omissa ajatuksissa. On tärkeää saada siirrettyä nämä ajatukset ja suunnitelmat paperille ja kehittää niitä yhdessä asiantuntijoiden ja asiakkaiden kanssa, summaa Kaivoaseman toimitusjohtaja Seppo Jortikka.

Vuonna 2007 perustettu Kaivoasema vastaanottaa ja käsittelee Topinpuistossa tällä hetkellä rasvan-, hiekan- ja öljynerotuskaivojen sekä sadevesikaivojen jätteitä. Asiakkaita ovat muun muassa Turun seudulla toimivat ympäristöalan yritykset ja maanrakennusliikkeet.

Tavoitteena laajentaa jätteiden vastaanottoa uudella tontilla

Kaivoasemaa sparrattiin kahden työpajan ja virtuaalisen työmaavierailun avulla. Tavoitteena oli rakentaa Kaivoaseman kanssa yhdessä tunnistettujen kehityskohteiden ratkaisemiseen selkeä toimintasuunnitelma, jonka kanssa edetä.  Aluksi kartoitettiin yrityksen nykytoimintaa ja tunnistettiin tulevaisuuden kehitystarpeita. Sparrauksen vetäjänä toimi kiertotalouden konsultointia tarjoava Ethica.

—Kaivoaseman tavoitteena on laajentaa toimintaa ja saada se suojaan katoksen alle. Lisäksi suunnitelmissamme on lisätä edelleen vastaanotettavien jätejakeiden määrää, kertoo Jortikka.

Kaivoaseman toiminnan kehittyminen edellyttää, että toiminnalle löydetään uusi, toimivampi tontti.

—Siirtyessämme uudelle tontille on tärkeää huomioida toimintamme ympäristöaspektit kokonaisvaltaisesti jo suunnittelu- ja kaavoitusvaihteessa. Seuraavana askeleena onkin selvittää tulevan tontin tarkemmat tiedot ja suunnitella toimintaa sen mukaisesti. Keskustelut tästä on jo aloitettu, kertoo Jortikka.

Kiertotaloussparraus tarjoaa oman polun kiertotalouteen, asiakkaita unohtamatta

Topinpuiston sparrauspalvelun tarkoituksena on kehittää kiertotalouden innovaatioita ja palveluja. Sparrauspalvelu on suunnattu yrityksille ja yhteisöille, jotka etsivät uusia avauksia tai haluavat kehittää jo olemassa olevaa kiertotalouden ideaa tai ideoita.

Kaivoaseman sparraukseen osallistui Jortikan lisäksi yrityksen asiakkaita. Noin kaksi kuukautta kestävään sparraukseen oli Jortikan mukaan kannattava sitoutua.

—Oli erittäin antoisaa ottaa myös asiakkaamme mukaan suunnittelutyöhön. Teemme kuitenkin tätä hyvin läheisesti yhteistyössä asiakkaiden kanssa, ja heidän näkemyksensä toimintamme kehittämisestä ovat arvokkaita. Kiertotaloussparraus eteni kokonaisuudessaan sujuvasti. Suosittelen sparrausta muillekin yrittäjille, kertoo Jortikka.

Lue lisää kiertotaloussparrauksesta Topinpuiston verkkosivuilta.

Kiertotaloussparraus toteutettiin osana 6Aika: ILPO ilmastopositiiviset yritysalueet ja arvoketjut -hanketta.

 

Tapahtuma

25.3.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kasvua kiertotalouden kokeiluilla – Tervetuloa Topinpuisto-päivään 16.4.2021

Kevään 2021 Topinpuisto-päivän teemana on kiertotalouden ja kasvun edistäminen kokeilujen avulla. Kokeiluilla tavoitellaan uusia ratkaisuja, joiden avulla on mahdollista parantaa...

Lue lisää

 

Uutinen

22.3.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuiston asemakaava lainvoimainen – alueelle uusia kiertotalouden toimintoja ja jopa 500 uutta työpaikkaa

Topinpuiston uusi asemakaava vauhdittaa alueen kehittymistä ja mahdollistaa kasvojenkohotuksen sekä uusien yritysten sijoittumisen. Muutokset voisivat tuoda alueelle jopa 500 uutta...

Lue lisää

 

Uutinen

11.3.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuiston vähähiilisyyttä edistävät kokeilut valittu – mukana Nordic Upstream ja Keko Geopolymeerit

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) avasi helmikuussa avoimen kokeilupalveluhankintakierroksen. Etsinnässä oli kiertotalouskeskusten toiminnan ja arvoketjujen vähähiilisiyyttä edistäviä ratkaisuja. Saimme 12 loistavaa hakemusta...

Lue lisää