Topinpuisto

 
 

Gasum laajentaa ja tehostaa Topinpuiston biokaasulaitoksen toimintaa

13.11.2020 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Gasum avasi Suomen ensimmäisen nesteytettyä biokaasua tuottavan biokaasulaitoksen Turussa. Laitoksella tuotetaan myös noin 4000 tonnia ammoniakkivettä kierrätysravinteeksi. Laajennuksen avajaisia vietettiin 12.11.2020.

Gasumin Topinpuistossa sijaitsevan biokaasulaitoksen laajennus- ja modernisointiprosessi valmistui kun yksikkö otettiin kaupalliseen käyttöön torstaina 12.11. Laitos tuottaa noin 60 GWh nesteytettyä biokaasua sekä noin 4 000 tonnia ammoniakkivettä laitoksen käsittelemästä 130 000 tonnista biomassasta.

Biojätteen ja Turun Seudun puhdistamon lietteiden hyödyntäminen energiana ja ravinteina edistää kiertotaloutta ja kaasumarkkinan kehittymistä Turun seudulla. Avajaistilaisuudessa esimerkiksi FinnSementin toimitusjohtaja Miikka Riionheimo kertoi heidän käyttävän Gasumin vihreää ammoniakkia normaalisti käyttämänsä ammoniakin sijasta. Nesteytetty biokaasu taas on helppo kuljettaa hyödynnettäväksi raskaassa liikenteessä, merenkulussa ja teollisuudessa.

– Vahva tahtotila kierrätysravinnemarkkinan kehittämiseksi sekä kaasun liikennekäytön kasvun tukemiseksi ovat esimerkkejä toimista, joilla maamme hallitus mahdollistaa kotimaisen biokaasumarkkinan kasvun ja luo meille toimijoille edellytyksiä toiminnan laajentamiseksi, kertoi Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen korosti avajaistilaisuuden puheenvuorossaan, ettei nykyinen koronakriisi ole poistanut ilmastonmuutosta ja luontokatoa. Avainroolissa ilmaston lämpenemisen ja luonnon köyhtymisen pysäyttämisessä onkin nykyisen lineaaritalouden muuttaminen kiertotalouteen perustuvaksi.

– Suomen hallituksen tavoite on vahvistaa suomen roolia kiertotalouden edelläkävijänä, visioi Mikkonen.

Lue lisää laitoksesta ja avajaisista Gasumin tiedotteesta.

 

Uutinen

7.7.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Turun maisemointi kierrättää Topinpuiston sivuvirrat ravinteikkaiksi kasvualustoiksi

Topinpuistossa toimiva Turun maisemointi tuottaa kasvualustoja pihoille ja istutuksiin. Osa yrityksen raaka-aineista saadaan paikallisen materiaaliyhteistyön kautta Topinpuiston yrityksiltä. Koronan myötä voimistunut remontti- ja pihankunnostustrendi on tehnyt yrityksen toiminnasta entistä vilkkaampaa.   Turun maisemointi tarjoaa erilaisia...

Lue lisää

 

Uutinen

1.7.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Lounais-Suomen Jätehuolto etsii kehityspäällikköä johtamaan yhtiön rakennuttamis- ja kiertotaloushankkeita

Tehtävä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ssä (LSJH) on aivan uusi, ja se räätälöidään osaksi yhtiön uuden vastuualueen johtamista. Kehitys-/kiertotalouspäällikön vastuualueeseen tulevat kuulumaan...

Lue lisää

 

Uutinen

21.6.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Stena Recycling osti Kaivoaseman liiketoiminnan

Stena Recycling Oy ja Kaivoasema Oy allekirjoittivat 15.6.2021 sopimuksen liiketoimintakaupasta, jolla Kaivoaseman liiketoiminnasta tuli osa Stena Recyclingia. Kauppa astui voimaan...

Lue lisää