Topinpuisto

 
 

Gasum laajentaa ja tehostaa Topinpuiston biokaasulaitoksen toimintaa

13.11.2020 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Gasum avasi Suomen ensimmäisen nesteytettyä biokaasua tuottavan biokaasulaitoksen Turussa. Laitoksella tuotetaan myös noin 4000 tonnia ammoniakkivettä kierrätysravinteeksi. Laajennuksen avajaisia vietettiin 12.11.2020.

Gasumin Topinpuistossa sijaitsevan biokaasulaitoksen laajennus- ja modernisointiprosessi valmistui kun yksikkö otettiin kaupalliseen käyttöön torstaina 12.11. Laitos tuottaa noin 60 GWh nesteytettyä biokaasua sekä noin 4 000 tonnia ammoniakkivettä laitoksen käsittelemästä 130 000 tonnista biomassasta.

Biojätteen ja Turun Seudun puhdistamon lietteiden hyödyntäminen energiana ja ravinteina edistää kiertotaloutta ja kaasumarkkinan kehittymistä Turun seudulla. Avajaistilaisuudessa esimerkiksi FinnSementin toimitusjohtaja Miikka Riionheimo kertoi heidän käyttävän Gasumin vihreää ammoniakkia normaalisti käyttämänsä ammoniakin sijasta. Nesteytetty biokaasu taas on helppo kuljettaa hyödynnettäväksi raskaassa liikenteessä, merenkulussa ja teollisuudessa.

– Vahva tahtotila kierrätysravinnemarkkinan kehittämiseksi sekä kaasun liikennekäytön kasvun tukemiseksi ovat esimerkkejä toimista, joilla maamme hallitus mahdollistaa kotimaisen biokaasumarkkinan kasvun ja luo meille toimijoille edellytyksiä toiminnan laajentamiseksi, kertoi Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen korosti avajaistilaisuuden puheenvuorossaan, ettei nykyinen koronakriisi ole poistanut ilmastonmuutosta ja luontokatoa. Avainroolissa ilmaston lämpenemisen ja luonnon köyhtymisen pysäyttämisessä onkin nykyisen lineaaritalouden muuttaminen kiertotalouteen perustuvaksi.

– Suomen hallituksen tavoite on vahvistaa suomen roolia kiertotalouden edelläkävijänä, visioi Mikkonen.

Lue lisää laitoksesta ja avajaisista Gasumin tiedotteesta.

 

Uutinen

31.3.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kaivoasema sai tukea liiketoiminnan kehittämiseen Topinpuiston kiertotaloussparrauksen avulla

Kaivoasema osallistui alkuvuonna järjestettyyn Topinpuiston kiertotaloussparraukseen. Muun muassa erotuskaivojen jätteitä käsittelevä yritys etsi tukea liiketoimintansa laajentamisen suunnitteluun ja jätteiden vastaanoton...

Lue lisää

 

Tapahtuma

25.3.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kasvua kiertotalouden kokeiluilla – Tervetuloa Topinpuisto-päivään 16.4.2021

Kevään 2021 Topinpuisto-päivän teemana on kiertotalouden ja kasvun edistäminen kokeilujen avulla. Kokeiluilla tavoitellaan uusia ratkaisuja, joiden avulla on mahdollista parantaa...

Lue lisää

 

Uutinen

22.3.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuiston asemakaava lainvoimainen – alueelle uusia kiertotalouden toimintoja ja jopa 500 uutta työpaikkaa

Topinpuiston uusi asemakaava vauhdittaa alueen kehittymistä ja mahdollistaa kasvojenkohotuksen sekä uusien yritysten sijoittumisen. Muutokset voisivat tuoda alueelle jopa 500 uutta...

Lue lisää