Topinpuisto

 
 

Ekopartnerit Turku toimittaa jatkossa kierrätyspolttoainetta TSE:n voimalaitokselle Naantaliin

4.11.2021 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Ekopartnerit Turku toimittaa Turun talousalueen yrityksiltä kerätystä jätteestä käsiteltyä kierrätyspolttoainetta Turun Seudun Energiatuotannon voimalaitokseen Naantaliin. Polttoaineella korvataan kivihiiltä kaukolämmön tuotannossa. Ekopartnerit Turku käsittelee kerätyt jätteet kierrätyspolttoaineeksi Topinpuistossa sijaitsevalla käsittelylinjastolla. Tuotanto Naantalissa alkaa käyttöönottovaiheen jälkeen joulukuussa 2021.

—Poltettava materiaali on sertifioitua kierrätyspolttoainetta, joka on peräisin Turun talousalueen rakennus- ja teollisuusyrityksiltä sekä kaupoista. Tarjoamme alueen yrityksille paikallisen ratkaisun kierrätyskelvottomien yritysjätteiden hyödyntämiseen energiana, kertoo Ekopartnerit Turun toimitusjohtaja Kalle Mäki.

Ekopartnerit Turku toimittaa polttolaitokseen koko vuosittaisen tuotantonsa eli yhteensä noin 20 000 tonnia kierrätyspolttoainetta. Tämä määrä pitää sisällään energiana hyödynnettävän yritysjätteen lisäksi biopohjaisia jätteitä, kuten puuta.

Naantaliin toimitettava kierrätyspolttoaine käsitellään yhtiön vuonna 2020 käyttöönottamalla laitteistolla.

– Yhteistyö on ollut yhtiömme pitkäaikainen tavoite. Kun alueen yritysjätteet hyödynnetään paikallisesti, minimoidaan myös jätevirtojen kuljetuksista syntyvä hiilijalanjälki ja alueen yritykset voivat käyttää paikallisesti lähellä tuotettua kaukolämpöä, jatkaa Mäki.

Yhteistyö vähentää kivihiilen käyttöä Turun kaukolämmön tuotannossa

Turun Seudun Energiatuotannon voimalaitos Naantalissa tuottaa kaukolämpöä Turun, Raision, Kaarinan ja Naantalin kaupunkien tarpeisiin. Voimalaitoksen nelosyksikön kapasiteetista 10 prosenttia on jatkossa kierrätyspolttoainetta.

—Laitoksellamme on ollut keväästä saakka käynnissä rakennusprojekti, jolla valmistellaan kierrätyspolttoaineen vastaanoton aloittamista. Polttoaineelle rakennetaan oma erillinen vastaanotto ja oma kuljetin polttokattilaan, kertoo Turun seudun Energiatuotannon operointipäällikkö Sanna Alitalo.

Naantalin voimalaitokseen toimitetaan tällä hetkellä jo koe-eriä, joiden avulla varmistetaan vastaanoton ja kuljetusten toimivuus. Kierrätyspolttoaineen tuotannollisen käytön on määrä alkaa joulukuussa 2021.

Lue lisää:

TSE solmi kierrätyspolttoainesopimukset

Ekopartnerit Turku Oy:n tavoitteena on ohjata yritystoiminnan jätteet hyötykäyttöön ja minimoida jätteiden loppusijoittaminen. Pyrimme myös uudistamaan ja kehittämään toimialueemme yritysten jätehuoltoa jätehierarkiaa noudattaen. Osaamisellamme luomme asiakaslähtöisiä palveluita. Toteuttaessamme asiakkaidemme tarpeita hyödynnämme alan parasta tekniikkaa ja sovellamme ympäristön kannalta parasta käytäntöä

 

Uutinen

17.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Restatopille sparrauksesta uusia näkökulmia kiertotalouden mukaisten palveluiden kehittämiseen

Restatop on julkisia tiloja suunnitteleva ja kalustava sekä kalusteita maahantuova turkulainen perheyritys. Yritys on toiminut alalla jo kolme vuosikymmentä, ja...

Lue lisää

 

Uutinen

13.5.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuisto sai tunnustusta kiertotalouden yhteistyöalustana

Topinpuisto on valittu esimerkiksi Interreg Europe Policy Learning Platform -tietokantaan, joka kokoaa kansalaisia, alueita ja taloutta hyödyttäviä parhaita käytäntöjä ympäri...

Lue lisää

 

Tapahtuma

19.4.2022 | Topinpuiston kiertotalousverkosto

Kiertotalouden kauppapaikat, tuotteet ja palvelut – Tervetuloa Topinpuisto-päivään 6.5.2022!

Kevään 2022 Topinpuisto-päivän teemana on kiertotaloutta edistävät kauppapaikat, tuotteet sekä palvelut. Mikä on second-hand-vaatteiden verkkokaupan menestyksen salaisuus? Miten toimii Vaasassa...

Lue lisää