Topinpuisto

 

Pilotointi ja kokeilut

Topinpuiston kiertotalouskeskuksessa on monia mahdollisuuksia kokeilla uusia kiertotalouden liiketoimintamalleja tai pilotoida uutta teknologiaa. Topinpuisto on kiertotalouden materiaalivirtojen solmukohta, jossa vastaanotetaan ja käsitellään yli 80 erilaista materiaalia.  

Alueella sijaitsevien yritysten ympäristöluvat ja infra mahdollistavat joitain kokeiluja sellaisenaan. Topinpuiston verkostosta löytyy neuvoja, miten edetä koetoimintailmoitusten tai muun viranomaisyhteistyön kanssa.  

Topinpuistosta löytyy apua kokeilujen käynnistämiseen: 

  • Kiertotalouden raaka-aineita kokeiluihin 
  • Tilaa ja tiiviitä rakenteita kokeilun toteuttamiselle 
  • Osaamista ja kokemusta kiertotalouden liiketoiminnasta
  • Ympäristöluvat jätteenkäsittelylle 
  • Sparrauspalvelua ja oppilaitosyhteistyötä idean suunnittelemiseksi 

Ota yhteyttä!

Tutustu kokeiluihin

Keko Geopolymeerit valmisti geopolymeerejä hyödyntävän betonisen ajoesteen

Keko Geopolymeerit suunnittelee ja valmistaa geopolymeereistä erilaisia tuotteita räätälöidysti asiakkaiden käyttöön. Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) tilasi yritykseltä mineraalivillasta valmistetteuja geopolymeeribetonisia ajoesteitä. Geopolymeeristä valmistetun ajoesteen hiilijalanjälki jopa 72 prosenttia pienempi kuin tavallisella betonilla.

Betoniteollisuus tutkii betonin hiilensidontakykyä 

Topinpuistosta löytyi sopiva kenttä ja betonimurskaa Betoniteollisuuden koejärjestelyyn, jolla selvitetään betonin hiilensidontakykyä. Koejärjestely onnistui nykyisen ympäristöluvan puitteissa. Kokeilun tuloksista on hyötyä alueen toimijoille ja kansallisestikin.   

Nordic Upstream etsi materiaaleja uusiotuotteisiin

Nordic Upstream luo uutta liiketoimintaa hyödyntämällä monipuolisesti kiertotalouden raaka-aineita omissa tuotteissaan. Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ja Ekopartnerit Turku Oy ovat tarjonneet kokeiluihin pieniä eriä betonimurskaa, tiilimurskaa sekä tekstiilikuitua.