Tilaajan ohjeet:

Tällä lomakkeella tilaat poistotekstiiliä Lounais-Suomen Jätehuollon poistotekstiililajittelusta. Otathan huomioon, että materiaaleja ei ole puhdistettu tai kunnostettu, vaan ne ovat siinä kunnossa kuin ihmiset ovat niitä poistotekstiilikeräykseen tuoneet. Ensisijaisesti tilaus tulee noutaa lajittelupaikasta.  

Jos kuitenkin tarvitset tilauksellesi lähetyksen, maksutapana käytetään postiennakkoa ja lähetyskulut lisätään tilauksen hintaan. Hinnaston näet lopussa.

Turun lajitteluasema: TST Turku, Kanslerintie 19. 040-1826694

Kaarinan lajitteluasema: EkoKaarina, Asianajajankatu 2.

Hinta

Materiaali maksaa 3€ / kilo. Materiaalit tilataan kiloittain ja kerätään pahvilaatikkoon tai säkkiin tilauksesta riippuen. Jos tilauksesi on useita satoja kiloja kerralla, se on jatkuva tai kokeiluluontoinen, hinnasta voidaan neuvotella. Mainitse tästä tilauslomakkeen lopussa Lisätietoja-kohtaan.

Tilauksen kulku

Saat tilauksesta kuittausviestin sähköpostiisi, kun tilaus on lähetetty ja vastaanottoviestin kun se otetaan käsittelyyn, viiden päivän sisällä tilauksesta. Vastaanottoviestissä sinulle kerrotaan tilauksesi vastuuhenkilö ja lajittelupaikan yhteystiedot. Kun tilaus on kerätty, sinulle soitetaan tai lähetetään noutoilmoitus sähköpostitse. Noutaessasi tilausta, varaathan mukaasi käteistä. Ellet halua kaikkea sinulle kerättyä materiaalia, voit jättää sen ottamatta noutaessasi tilausta. Tällöin siitä ei myöskään laskuteta sinua. Jos olet pyytänyt tilauksellesi lähetyksen, tällaista valikointia ei voi suorittaa, vaan sinun on vastaanotettava koko lähetys.

Huomaathan, että kaikkia materiaaleja ei saavu lajitteluun tasaisesti, joidenkin keräämiseen saattaa kulua pitkäkin aika.  Voit olla vastuuhenkilöön yhteydessä tilaustasi koskevissa asioissa.

Materiaalit

Poistotekstiilin joukosta lajitellaan erikseen liinavaate, frotee, farkku, yli 95 % puuvilla, nahka, 100 % synteettinen, 100 % muut luonnonmateriaalit sekä askartelumateriaalit, ja niille on tilauslomakkeessa oma ruksi. Mikäli materiaali ei ole mikään yllämainituista, valitse tilauslomakkeesta ”ei mikään näistä”. Määrittele tämän jälkeen lomakkeeseen tarkasti minkälaista materiaalia haluat tilata, kuidun ja materiaalin pinnan lisäksi myös väri, kuviointi tai paksuus. Vintagevaatteet ja arvotekstiilit lajitellaan erikseen, ja lajittelupaikoissa järjestetään erillisiä vintage-penkojaisia, joissa kutsuvieraslistalle ilmoittautuneet tahot pääsevät penkomaan materiaaleja. Jos olet kiinnostunut vintage-materiaalista, kutsuvieraslistalle pääsee ilmoittautumalla sähköpostitse osoitteeseen poistotekstiili@lsjh.fi.

Myös keräykseen kuulumattomia asioita, joita poistotekstiilin seassa kuitenkin edelleen on, voi tilata, esim. patjoja, tyynyjä, peittoja ja pehmoleluja. Nämä ovat ilmaisia, mutta nouto tulee tehdä nopeasti, sillä niille ei ole varastointitiloja. Näitä materiaaleja ei lähetetä.

Mahdollista esikäsittelyä on mm. nappien, vetoketjujen ja saumojen poisto ja muu leikkuu. Tilaaja pesettää tai muuten desinfioi materiaalin itse. Esikäsittelystä sovitaan aina erikseen.

Yhteystiedot:

Inka Mäkiö, poistotekstiiliasiantuntija
poistotekstiili@lsjh.fi

Telaketju