Kiertobanderolli


Ohjaamme aiemmin jätteeksi päätyneet mainosbanderollit  uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Onko sinulla käyttäideoita banderollille tai lippukankaalle? Tutustu tarjontaan ja ota yhteyttä! Tästä.

Teemme yhteistyötä banderollien käyttäjien, painattajien ja banderollien uusiokäyttäjien kanssa. Etsimme aktiivisesti tahoja, jotka ovat kiinnostuneet kiertobanderollien uusiokäytöstä.

Tähän mennessä hyötykäyttöön on kerätty muun muassa Turun kaupungin, Turun kaupunginteatterin, Ruisrockin sekä Tall Ships Races -tapahtuman mainosbanderolleja. Toimintaa halutaan laajentaa edelleen. Kiertobanderolli herättää erilaisia tahoja huomaamaan materiaalin mahdollisuudet varsinaisen käyttötarkoituksen ulkopuolelta, arvoketjun alusta loppuun asti.

Toivomme, että materiaalin vastaanottaja sitoutuu joko kertomaan tekemistään tuotteista sosiaalisessa mediassa tai tekemään lahjoituksen Saaristomeren suojelurahastolle. Sosiaalisessa mediassa käytössä ovat hashtagit #kiertobanderolli ja #topinpuisto, joita toivotaan käytettävän kiertobanderolleista valmistettujen tuotteiden yhteydessä. Omia kanaviamme ovat Instagramissa @kiertobanderolli ja Twitterissä @Topinpuisto.

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki aloittivat vuonna 2014 mainosbanderollien keräämisen uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen. Nyt toimintaa kehitetään osana Topinpuiston kiertotalousverkostoa.

Yhteystiedot:

Inka Mäkiö, poistotekstiiliasiantuntija
poistotekstiili@lsjh.fi

Lisätietoja:
Käsikirja banderollien kierrätykseen
Turun AMK resurssitehokkuus – Kierrätyksen ABC