Katalogi vinkkaa ekologisiin liikelahjoihin

Opiskelijoiden kokoamasta liikelahjakatalogista saat vinkkejä vuoden 2018 liikelahjoihin. Katalogiin kootut tuotteet ovat ekologisia ja suomalaista designia. Useat katalogin yritykset toimivat myös kiertotalouden mallin mukaisesti, kuten Helsieni ja Globe Hope, joten organisaatiosi saa katalogista oivia tärppejä liikelahjoihin.

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat kokosivat katalogin, joka esittelee ekologisia liikelahjoja. Katalogi esittelee 12 erilaista yritystä niin tekstiilien kuin jakamistalouden alalta. Persoonallinen liikelahja voi olla esimerkiksi sienen kasvualusta, kierrätystekstiileistä tehty asuste tai lahjakortti piknik-veneen vuokraukseen. Mahdollisuuksia ekologisiin lahjoihin on monia, joista katalogi esittelee muutamia esimerkkejä.

Opiskelijoiden tavoitteena oli luoda katalogi tuotteista, jotka tulisivat oikeaan käyttöön ja tarpeeseen. Opiskelijat halusivat välttää ”tavallisia ja kaupallisia” yrityksiä ja valikoivat katalogiin sen sijaan luovia, omaan tuotteeseensa uskovia yrityksiä, jotka edustavat suomalaista designia ja kiertotaloutta.

Ekologiset liikelahjat -katalogi tehtiin 6Aika: Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset ‑hankkeelle (Circhubs) osana Turun ammattikorkeakoulun Projektipaja-opintojaksoa. Opintojakso starttaa aina syksyisin ja kestää koko syyslukukauden ajan. Opiskelijat jaetaan monialaisiin tiimeihin, jotka työstävät syksyn kuluessa annettua projektitehtävää.

Projektipajassa keskeistä on yritys-oppilaitosyhteistyö, sillä pajan toimeksiannot tulevat yrityksiltä. Toimeksiantona voi olla esimerkiksi tapahtuman järjestäminen, markkinointikampanja tai yrityksen tyky-päivä.  Yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia, sillä opiskelijat saavat kokemusta tiimi- ja projektityöskentelystä ja monialaisuuden hyödyntämisestä. Yritykset puolestaan saavat raikkaita ideoita yrityksen kehittämishaasteisiin.

Opintojakso noudattaa Turun ammattikorkeakoulussa kehitetyn innovaatiopedagogiikan periaatteita: oppiminen perustuu kokeilulle, tiedon ja osaamisen jakamiselle ja erilaisten näkökulmien yhdistämiselle. Tiimien monialaisuus on hedelmällinen yllättävillekin ideoille – tulevat insinöörit, muotoilijat ja myynnin ammattilaiset yhdistävät osaamisensa ja tuloksena voi olla ratkaisuja, joita ei muuten olisi tullut ajatelleeksi.

Lue katalogi alla ja inspiroidu!