Mikä Topinpuisto?

Topinpuisto on kiertotalouden arvoketjuja kehittävä yhteistyöverkosto ja kiertotalouskeskus. Topinpuisto mahdollistaa uudenlaisen, kiertotalouteen pohjautuvan liiketoiminnan ja ratkaisujen kehittämisen.

Topinpuiston kiertotalousverkosto

Topinpuisto on useiden asiantuntijoiden kiertotalousverkosto.  Liiketoimintaa kehitetään tiiviissä yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Joustava toimintaympäristö ja vahvat yhteistyöverkostot tekevät Topinpuistosta houkuttelevan kohteen investoinneille ja yrityksille. Topinpuisto on alusta, joka tuo yhteen erilaisia toimijoita, jotka kehittävät yhdessä arvonluonnin ja liiketoiminnan tapoja.

Topinpuiston kiertotalouskeskus

Topinpuiston kiertotalouskeskuksessa toimii useita ympäristöalan yrityksiä, jotka yhdessä kehittävät kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Joustava, ketterä ja inspiroiva toimintaympäristö tarjoaa paikan, jossa kehittää tuotteiden ja palvelujen arvoketjuja sekä luoda uutta liiketoimintaa.

Topinpuiston kiertotalouskeskuksessa kohtaavat ympäristöalan osaaminen ja merkittävät materiaalivirrat. Topinpuiston alueella toimivat yritykset vastaanottavat ja käsittelevät yhteensä yli 60 eri yritysten ja asukkaiden materiaalivirtaa. Materiaalivirroille etsitään uusia käyttökohteita ja kierrätysratkaisuja.

Kiertotalouden vierailukeskus

Topinpuistoon suunniteltavassa kiertotalouden vierailukeskuksessa kiertotalous herää eloon. Vierailukeskus toimii näyttelytilana, oppimisympäristönä, kohtaamispaikkana ja yhteistyöverkoston rakentajana. Yritykset esittelevät toimintaansa ja etsivät osaajia, yhteistyökumppaneita ja sijoittajia. Tietoa ja uusia ideoita on tarjolla jokaiselle kävijälle.

Tutustu kiertotalouden vierailukeskukseen.

Topinpuiston yhteistyöverkosto

Yhteistyöverkostomme tarjoaa mahdollisuuksia nopeiden kokeilujen, pilottien sekä tutkimus- ja kehityshankkeiden toteuttamiseen. Visiona on laajasti kiertotalouden arvoketjuja kehittävä avoin pilotti- ja yhteistyöalusta.

Topinpuiston kehittämistä koordinoi Lounais-Suomen Jätehuolto Oy. Kehittämistyötä tehdään yhdessä kiertotalousverkoston sekä 6Aika: Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hankkeen kanssa.

Tutustu yhteistyökumppaneihimme.

Sivun alkuun