Kiertobanderolli

Hyödynnämme aiemmin jätteeksi päätyneet mainosbanderollit kierrätystuotteiden raaka-aineena.

Tähän mennessä on kerätty muun muassa Turun kaupungin, Turun kaupunginteatterin, Ruisrockin sekä Tall Ships Races-tapahtuman mainosbanderolleja. Toimintaa halutaan laajentaa edelleen. Kiertobanderolli herättää erilaisia tahoja huomaamaan materiaalin mahdollisuudet varsinaisen käyttötarkoituksen ulkopuolelta, aina arvoketjun alusta loppuun asti.

Banderollit varastoidaan Topinpuiston hallinnoimaan varastoon, ja sitä saavat käyttöönsä kaikki materiaalista kiinnostuneet. Tavoitteenamme on, että materiaalin vastaanottaja sitoutuu joko kertomaan tekemistään tuotteista sosiaalisessa mediassa tai lahjoittamaan valitsemansa summan Saaristomeren Suojelurahastolle, jonka olemme valinneet yhteistyökumppaniksemme.

Mukaan mahtuvat kaikki halukkaat! Teemme yhteistyötä banderollien käyttäjien, painattajien ja banderolleja kierrätykseen antavien tahojen kanssa. Etsimme aktiivisesti tahoja, jotka ovat kiinnostuneet kierrätysbanderollien uusiokäytöstä.

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki aloittivat vuonna 2014 mainosbanderollien keräämisen uusiokäyttöön. Nyt toimintaa on kehitetty ja tehostettu sen siirryttyä Topinpuiston kiertotalousverkoston alaisuuteen, ja mukana on Topinpuiston kautta myös Lounais-Suomen Jätehuolto Oy.

Toteutusaika: 2014 –

Yhteystiedot:

Inka Mäkiö, poistotekstiiliasiantuntija
poistotekstiili@lsjh.fi

Lisätietoja:
Käsikirja banderollien kierrätykseen
Turun AMK resurssitehokkuus – Kierrätyksen ABC